Składniki:
500 g combra z sarnySposób przygotowania:
Doprawiony solą i pieprzem comber podsmażamy ze wszystkich stron i pozostawiamy do wystygnięcia. Szalotkę i grzyby siekamy w drobną kosteczkę. Liście szpinaku blanszujemy we wrzątku i studzimy w zimnej wodzie, po czym dorzucamy do namoczonych kromek chleba tostowego i blendujemy całość. Szalotkę szklimy na oliwie, dodajemy grzyby i dusimy przez chwilę, po czym dodajemy całość do zblendowanej wcześniej zielonej masy. Jajka mieszamy z natką pietruszki i dodajemy do masy. Całość mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Opłukane liście kapusty parzymy, odcinamy z nich części łodygowe i układamy obok siebie. Posypujemy solą i pieprzem. Na liście nakładamy przygotowaną wcześniej masę w miejscu, gdzie będziemy układali comber. Po nałożeniu sarniny smarujemy ją ze wszystkich stron zieloną masą, po czym zawijamy w liście kapusty. Ciasto francuskie rozwałkowujemy i smarujemy rozmieszanym jajkiem, po czym zawijamy w nie owinięty w kapustę comber. Całość ponownie smarujemy jajkiem i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 220°C na około 20 minut. Po upieczeniu odstawiamy comber na około 5 minut, po czym kroimy w plastry bardzo ostrym nożem. Danie należy podawać z glazurowanymi cebulkami.